fredag 2 april 2010

Livet på landet

Mina föräldrar bor i Stora Levene. Det skulle lätt kunna vara världens ände. Ett litet litet samhälle där alla vet allt om alla. Här talas den grövsta västgötskan. Sa viii åka in tee Liiköping (uttalas väldigt sakta med en klagande ton). Betyder ska vi åka till Lidköping. Det är dit man åker om man vill göra något.

Där finns allt som lockar i en småstad, HM, JC och Stadium. På bion går det två olika filmer på helgerna. Man får inte ha så höga krav. På helgen åker alla buss in till Stadt efter att ha förfestat rejält hos en kompis ute på vischan. På bussen är stämningen högljudd, man dricker bakom sätet ur sina medhavda flaskor för att inte hinna nyktra till under färden.

På Stadt dansar man till topplistans hits och kanske om man har tur är några dokusåpadeltagare ute på barturné. Man träffar samma folk man träffar alla andra helger. Raggarna cirkulerar hela kvällen outtröttligt runt torget i sina bilar. Ibland stannar de till mitt i vägen för att "tjöta" med någon. Då klockan slår 02.00 stänger Stadt sina portar och alla beger sig fyllehungriga i lämmeltåg till kebabstället. Men man får kasta i sig maten snabbt. Det går nämligen bara en nattbuss hem till landet. På bussen hem försöker någon överförfriskad äldre man ragga på en för ung tjej medans fulla fru slocknat bredvid, någon sover och någon kan inte hålla tillbaka sin spya. En helgnatt på landet går mot sin ända.

Inga kommentarer: